• Okresné kolo - Pytagoriáda

          • 20.marca sa Martin Messerschmidt a Leo Zátroch,žiaci štvrtého ročníka, úspešní riešitelia školského kola matematickej súťaže Pytagoriáda, zúčastnili kola okresného. V konkurencii 35 matematických hlavičiek vo svojej kategórii, sa Martin Messerschmid stal úspešným riešiteľom. Do ďalšieho kola síce nepostúpil, ale svojim umiestnením a reprezentáciou školy nás veľmi potešil. Obom chlapcom ďakujeme a Martinovi blahoželáme!

          • Návšteva predškolákov

          • Presne na Deň učiteľov sme mali v prej triede vzácnu návštevu. Prišli nás pozrieť kamaráti z materskej školy, ktorí budú od septembra našimi spolužiakmi. Ukázali sme im, čo všetko už prváci vedia, zahrali sme sa spoločne, plnili úlohy na stanovištiach. Veríme, že sa kamarátom u nás páčilo, a že sa na na svoj veľký deň v škole tešia. 

          • Remeselná dielňa - štvrtáci

          • Hoci bolo dnes bláznivé počasie ako v apríli, štvrtáci sa s veľkým očakávaním vybrali do SOS v Banskej Bystrici, aby si vyrobili niečo pekné a zaujímavé.Okrem iného sa dozvedeli zaujímavé informácie o tradičných starých remeslách: garbiarstve, brašnárstve a výrobkoch vyrobených z kože. Nakoniec si vlastnými rukami vyrobili kožené náramky, ktoré sa im všetkým veľmi páčia. Veď posúďte sami…

          • Obedy zadarmo

          • Informácie pre rodičov:

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle §4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Bližšie informácie a celý text o poskytovaní dotácie na tzv. "obedy zadarmo" nájdete v priloženom dokumente

            informacia_-_obedy_zadarmo.pdf

            vyberáme najdôležetejšie:

            1. Rodič si vytlačí a odovzdá najneskôr do 12.4.2023 vyplnenú a podpísanú NÁVRATKU (príloha)

            Pisomna_navratka_obedy.pdf

            2. Ak vaše dieťa ešte nechodilo na obedy, do 12.4. 2023 požiadate o prihlásenie na stravovanie Zápisným lístkom (príloha)

            zapisny_listok_stravnika.pdf

            3. Obedy zadarmo nemajú vplyv na daňový bonus. Rodič dostáva aj dotáciu aj daňový bonus.

            4. Rodič platí len réžijné náklady - 0,20€/deň, podľa dochádzky dieťaťa, max. 4€/mesiac (žiak základnej školy)

            5. Rodič  dieťaťa materskej školy (predškolák) platí rozdiel medzi dotáciou a stravnou jednotkou + režijné náklady - 0,70€/ deň, podľa dochádzky, max. 14€/mesiac

            6. Ak zákonný zástupca neodhlási dieťaťu obed včas a dieťa obed v daný deň neodoberie, zaplatí za obed plnú sumu podľa stanoveného pásma ( ZŠ 1,50€, MŠ 1,90€)

            7.V prípade, že návratku, prípadne zápisný lístok, nedoručíte v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu nepožiadate. 

             

          • Kocúr v čižmách

          • Dnes, 24.3., sme celá škola navštívili predstavenie Kocúr v čižmách v Štátnej opere DJGT v Banskej Bystrici.  Veselá cesta vlakom, prechádzka mestom a krásne predstavenie nám spríjemnili posledný deň v týždni.

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          • Milí rodičia,

             

            dňa 21.3.2023 sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky v uliciach zapojiť. Zapojiť sa však môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole buď priamo alebo môžete príspevok poslať po vašom dieťati, ktoré ho odovzdá dobrovoľníckemu tímu do pokladničky.

            Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

          • Relaxáčik

          • Posledný krúžok sme venovali téme tajomného VESMÍRU. Predstavili sme si celú slnečnú sústavu a prečítali si mnoho zaujímavosti o všetkých planétach. Vyrobili sme si lietajúce rakety zo slamiek, ako aj chutné ovocné rakety na špajli. Záver sme opäť venovali relaxácii v téme vesmíru, počas ktorej sme cestovali na našu vysnívanú planétu.  

          • Relaxáčik

          • Jedna z hodín krúžku Relaxáčik sa zmenila na čajový "dýchánek", ktorý sa niesol v tradičnom duchu. Pri príjemnej hudbe sme sa dozvedeli veľa o vzniku čaju, či čajových vreckách, ako aj o rôznych druhoch čajov. Ovoniavali a pripravovali sme si niektoré druhy čajov, ktoré sme si vychutnávali spolu s lahodným čajovým pečivom. V závere sme preciťovali chuť a vôňu čajov prostredníctvom zmyslovej relaxácie. 

          • Relaxáčik

          • Ďalšia téma, ktorej sme sa venovali na krúžku bol sviatok svätého VALENTÍNA. Povedali sme si legendu o svätom Valentínovi a o tom, ako tento sviatok vznikol a aké tradície sa s ním spájajú. Skladali sme origami srdiečka, rozpúšťali skittles srdiečko, či vytvárali valentínku pre niekoho, koho máme radi. Na záver sme oddychovali pri pohári jahodového milkshaku a príjemnej relaxácii. 

          • Relaxáčik

          • V rámci krúžku Relaxáčik sme sa venovali téme OBLAKOV, kde sme si povedali ako oblaky vznikajú, prečo sú biele, aké typy oblakov poznáme a rôzne zaujímavosti o oblakoch. Vytvárali sme si oblaky otláčaním bielej farby, oblaky a dážď v pohári a pre naše chuťové poháriky sme si vytvorili oblaky z modrých muffinov so šľahačkou. Na záver sme si užili pokojnú relaxáciu v téme oblakov.