• Deň Zeme 🌱

          • Deň Zeme sme si v sobotu 22.4. pripomenuli jarnou brigádou. Spoločnou prácou sa nám podarilo vyčistiť a vyhrabať školskú aj škôlkarsku záhradu, porýľovať a vyhrabať pieskoviská, prebrúsiť a ponatierať drevené i  kovové prvky destských preliezačiek, vyčistiť lavičky, vyplieť vyvýšené záhony, orezať staré konáre stromov, dočasne opraviť obrubu pieskoviska, kým bude urobená nová, vyzametať asfaltové ihrisko za školou, opraviť niektoré nebezpečné časti pletiva na asfaltovom ihrisku,....VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME VŠETKÝM ZÚČASTNENÝM RODIČOM, DEŤOM a ZAMESTNANCOM MATERSKEJ A ZÁKLADNEJ ŠKOLY! ♥️

          • Veselá olympiáda 🏆

          • Vo štvrtok 20.4. sa konal v areáli Strednej športovej školy v Banskej Bystrici 0.ročník Veselej olympiády málotriednych škôl. Zúčastnili sa ich zástupcovia šiestich škôl z okolia nášho mesta -  z obcí Harmanec, Strelníky, Priechod, Podkonice, Malachov a Vlkanová. Našu školu zastupovali žiaci prvého a druhého ročníka. Súťažili vo veselých disciplínach - plazenie, skok z miesta, prekážkový beh, opičí beh, beh v plaveckých plutvách. Ako sa na olympiádu patrí, nechýbal slávnostný nástup družstiev, zapálenie olympijského ohňa, sľub športovcov i rozhodcov. Za krásneho počasia sme prežili dopoludnie plné športu a zábavy. Priniesli sme tri medaile, ale hlavne sme si spoločne s ostatnými deťmi zašportovali. V septembri bude Veselá olympiáda pokračovať 1.ročníkom.

          • Čitateľský oriešok

          • POZOR!!!!  Odteraz až do 15. mája 2023 do 12.00 hodiny môžete hlasovať za tie najoriginálnejšie kresby v rámci celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok 9. Z neuveriteľného množstva takmer 6 000 kresieb od štvrtákov 6 000 kresieb od druhákov a 6 000 kresieb od tretiakov sa  do finále v kategórii ŠTVRTÝ ROČNÍK dostala so svojou kresbou LAURA PIŠKOVÁ, a v kategórii DRUHÝ ROČNÍK postúpila HANA SMATANÍKOVÁ.  Postúpili tie práce, v ktorých sa žiakom najoriginálnejšie podarilo prepojiť dva prečítané texty. Len pripomíname: štvrtáci čítali príbehy Aloha, Havaj! a Prečo sa čistič nahneval, druháci Bŕŕŕ a Obloha s barančekmi.  Práce, ktoré získajú do 15. mája 2023 do 12.00 hodiny najviac lajkov, budú odmenené. 

            hlasujte  - lajkujte na odkaze:

            Hana Smataníková  - https://www.facebook.com/photo/?fbid=611984060945658&set=a.611987820945282

            Laura Pišková - https://www.facebook.com/photo/?fbid=612007384276659&set=a.612014740942590

          • Veľkonočná remeselná dielňa

          • V priestoroch Obecného úradu sa konala naša tradičná Veľkonočná remeselná dielňa. Žiaci školy i deti z materskej školy si pod vedením zručných remeselníkov i pani vychovávateliek vyskúšali zdobiť vajíčka, pliesť korbáč, tkať náramok priateľstva, vyzdobiť medovníčky, vyrobiť ozdoby z papiera, drôtu,  či dreveného zajačika. Zapojili sa aj niektorí rodičia a spoločne sme si vytvorili tvorivú predsviatočnú náladu.

        • Noc s Andersenom
          • Noc s Andersenom

          • Noc s Andersenom je medzinárodné podujatie na podporu čítania, ktoré sa organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena (2. 4. 1805 – 4. 8. 1875).Od roku 1967 je 2. apríl vyhlásený za Medzinárodný deň detskej knihy. Je to podujatie,do ktorého sa zapájajú knižnice, školy, škôly... nielen v Českej republike a na Slovensku, ale aj v Poľsku, Slovinsku, Chorvátsku, Srbsku, Bulharsku, Grécku, Veľkej Británii, Nemecku, Dánsku, Novom Zélande, Malte, Španielsku, Portugalsku, Švajčiarsku, Francúzsku a Taliansku. Počas Noci s Andersenom strávia deti nezabudnuteľný čas v plný čítania, zábavy, dobrodružstiev a súťaží. Zážitky z akcie im pomôžu nadobudnúť pozitívny vzťah k čítaniu, ku knihám a zmysluplnému tráveniu voľného času. Tento rok akcia prebiehala v piatok 31.3. Aj my sme sa zapojili a deti prežili bohatý a veselý program až do neskorého večera. Hneď na začiatku podpísali sľub správneho účastníka, a potom nás už čali úlohy ako : "Z rozprávky do rozprávky"," Hľadaj svojho rozprávkového kamaráta", "V ríši ľadu a snehu",  "Rozprávková dielňa", "Uhádni hádanku", "Hľadanie pokladu". Čakal nás aj "Obrúsok prestri sa", pri ktorom sme si naplnili brušká, naučili sme sa "Kačací tanec", a keď nastala tma, vyzbrojení baterkami, sme hľadali ukryté darčeky v školskej záhrade. Celkom unavení, ale spokojní, sme počkali na rodičov a (veríme tomu) išli rovno spať. 

          • Veľkonočná remeselná dielňa

          • Pozývame všetky deti na Veľkonočnú remeselnú dielňu. V utorok 4.3.  od 14.00 do 16.00 si na Obecnom úrade vyskúšame tvorenie z rôzneho materiálu a pripravíme sa tak na sviatky Veľkej noci. Školský klub sa preto presunie na Obecný úrad a deti si tam môžte vyzdvihnúť  do 16.30.