• OZNAM - DÔLEŽITÉ

          • Vážení rodičia,

            Začiatok vyučovania po vianočných prázdninách je v pondelok - 10. januára 2022. Vyučovanie pokračuje pre všetkých žiakov prezenčne, tzn. učíme sa v škole.

            Pred nástupom žiaka do školy prosíme  vykonať Ag samotest s oznámením výsledku cez EduPage, zároveň žiadame rodičov o vyplnenie Vyhlásenia o bezpríznakovosti (možnosť aj v elektronickej podobe cez EduPage). 

            Pre všetkých žiakov ostáva v platnosti povinnosť nosenia ochranného rúška. 

            Činnosť ŠKD bude prebiehať do 16:30 hodniny, taktiež bude v prevádzke školská jedáleň.

             

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx

          • Informácia pre rodičov

          • Všeobecne záväzným nariadením obce Vlkanová č.6/2021 o určení výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach zo dňa 16.12.2021 sa s účinnosťou od 1.1.2022 mení výška poplatkov zákonných zástupcov nasledovne:

            ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ - 10€ mesačne ( deti z rodín v hmotnej núdzi 2€ mesačne)

            č. účtu: SK92 5600 0000 0012 4134 4001

            MATERSKÁ ŠKOLA - 18€ mesačne ( deti rok pred plnením povinnej školskej dochádzky - predškoláci - sú od poplatku oslobodení tak, ako doteraz)

            č. účtu: SK25 5600 0000 0012 4134 2006

            Uvedené poplatky je potrebné uhrádzať vždy najneskôr do 15.dňa mesiaca, za ktorý sa poplatok uhrádza. Platby sa uhrádzajú na účet, nie v hotovosti, do poznámky pre prijímateľa zákonný zástupca uvedie meno, priezvisko dieťaťa a mesiac, za ktorý poplatok uhrádza.

            VZN_06-2021.pdf
          • A prišiel aj Mikuláš

          • Tento rok prišiel Mikuláš s anjelom. Žiakov máme poslušných, čerta so sebou nepriviedol. Prešiel všetky triedy a za pesničku rozdal deťom balíčky. A vyskúšal si aj online vyučovanie, potešil druhákov cez obrazovku počítača. Balíčky ich čakajú v škole.

        • Zimné novinky
          • Zimné novinky

          • V adventnom čase sa do školy vkradla sviatočná atmosféra. Deti nám dávajú možnosť zabudnúť na starosti, obmedzenia, opatrenia..... V škole to už "vonia" Vianocami.  Nemôžte tu byť všetci s nami, preto Vám prinášame kúsok našej radosti prostredníctvom fotografií.

        • UPOZORNENIE!
          • UPOZORNENIE!

          • Od 29.11.2021 sa školy riadia aktualizovaným Školským semaforom vydaným ministerstvom školstva. Celé znenie je k dispozícii na stránke www.minedu.sk.

            RODIČ MÁ POVINNOSŤ BEZODKLADNE INFORMOVAŤ ŠKOLU O POZITÍVNOM VÝSLEDKU TESTU ŽIAKA! 

            VZHĽADOM K ZHORŠUJÚCEJ SA SITUÁCII A PODMIENKAM, KTORÉ NÁM STANOVUJE ŠKOLSKÝ SEMAFOR A TEDA AJ NÁROČNEJŠIEMU ORGANIZAČNÉMU ZABEZPEČENIU POPOLUDŇAJŠEJ PREVÁDZKY, PROSÍME RODIČOV, KTORÍ MAJÚ TAKÚ MOŽNOSŤ, ABY DETI DÁVALI DO ŠKOLSKÉHO KLUBU NA NEVYHNUTNÝ ČAS, PRÍPADNE ICH BRALI ZO ŠKOLY HNEĎ PO VYUČOVANÍ ALEBO OBEDE.Vyberáme zmeny, ktoré sa týkajú žiakov a rodičov:

            - Trieda žiaka,ktorý mal pozitívny vsledok Ag samotestu ostáva doma–nemôe ísť do koly. Vetci iaci, ktorí boli v úzkom kontakte so iakom s pozitívnym vsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvch klinickch príznakov (okrem tch, ktorí majú vnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho veobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.

            použitie domáceho ag testu je rodič povinný hlásiť škole spôsobom, aký určí škola ( u nás EduPage)

            Vnimka z nosenia rúok pre iakov Z a SŠ bola zruená 25. 11. 2021.

            - Stravovanie žiakov a zamestnancov sa musí uskutočniť bez premiešavania žiakov, tried a skupín, ak to prevádzkové podmienky neumožňujú, je možné pristúpiť k vydávaniu suchej stravy prostredníctvom balíčkov.

            Je nutné zabezpeiť minimalizovanie mieania iakov/zamestnancov a striedania miestností pri vyuovaní.

            - ZUŠ, jazykové školy, krúžková činnosť - prerušenie činnosti od 29.11. do 7.1.

             

          • ZBER PAPIERA

          • Spolu sme nazbierali 581,4 kg

            Vyhodnotenie tried

            1.miesto       3.ročník   (335,6kg)

            2.miesto       4. ročník  (135,5kg)

            3.miesto       2. ročník  (85,3 kg)

            4.miesto       1. ročník  (73 kg)

            Vyhodnotenie jednotlivcov

            1.miesto     Zuzka Rutkayová

            2.miesto     Izabelka Sladká

                               Jakub Kubánek

            3.miesto     Sebastian Urban 

            Do zberu sa zapojila 18 detí.

            ĎAKUJEME !

             

          • ŠKOLSKÝ ŠPECIÁLNY PEDAGÓG

          • Vďaka zapojeniu do  Národnému projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov môže aj naša škola poskytnúť pomoc a poradenstvo  školského špeciálneho pedagóga žiakom, pedagógom i rodičom. Na stránke školy v hornej záložke ŠKOLSKÝ PODPORNÝ TÍM, nájdete všetky potrebné informácie.

            Školský špeciálny pedagóg:

            Mgr. Tatiana Krištofová

            Konzultačné hodiny:  Utorok: od 13.00 – 15.00

                                                 Štvrtok: po vzájomnej e-mailovej dohode

            Kontakt: e-mail: tatiana.kristofova@gmail.com

        • Informácia
          • Informácia

          • Vzľadom na stále sa meniacu situáciu v škole, množiace sa prípady pozitivity u žiakov či rodinných príslušníkov, od utorka 2.11. dočasne pozastavujeme prácu školských záujmových útvarov, v ktorých sa stretávajú žiaci z rôznych ročníkov. Krúžok je možné zorganizovať len v prípade, že si vyučujúci zabezpečí jeho organizáciu tak, aby sa v jeden týždeň na krúžku stretli len žiaci z jednej triedy. 

            Ranný klub funguje ako doteraz, žiaci ráno odchádzajú rovno do svojich tried, nie do školského klubu. Popoludní sa dve oddelenia naďalej nepremiešavajú a organizujú si svoju prácu samostatne. 

            Naďalej platí zvýšená kontrola zdravotného stavu detí, rodič je povinný dieťa s akýmikoľvek príznakmi ochorenia nechať doma. Pravidelne používať samotesty a ich použitie nahlasovať škole, v prípade pozitívneho výsledku okamžite kontaktovať triednu učiteľku a detského lekára.

            Spoločne sa snažíme udržať čo najdlhšie prezenčné vyučovanie v triedach. 

            Ďakujeme

             

          • ZBER PAPIERA

          • Vyhlasujeme zber papiera v dňoch 2. až 5. novembra. Zviazaný, odvážený a menom označený papier prosíme nosiť v čase od 6.30 do 8.00 a 13.30 do 16.00 k zadnému vstupu do telocvične

        • Malý vedec
          • Malý vedec

          • Na druhom stretnutí "malých vedcov" sme vyrábali farebnú mliečnu dúhu. Vysvetlili sme si, že mlieko obsahuje tuk a čistiaci prostriedok na riad (jar) tuk rozpúšťa. A v tanieroch s mliekom sa roztancovali krásne farebné dúhové obrazce. Druhý pokus priniesol deťom radosť, pretože použitý materiál mohli po skončení pokusu zjesť. Cukríky zaliate vodou vytvorili rozpúšťaním farby na tanieri dúhy.

          • Oznam

          • Štvrtkom 14.10. končí karanténa pre "veľkú" triedu materskej školy. Od piatku je materská škola v plnej prevádzke. 

            Pripomíname  pre deti, žiakov  povinnosť predložiť prehlásenie o bezpríznakovosti (bezinfekčnosti) vždy keď ich neprítomnosť na vyučovaní trvala tri a viac dní ( vrátane víkendu), potvrdenie o chorobe od lekára ak neprítomnosť trvala viac ako 5 pracovných dní.

          • Veľký deň v prvej triede

          • Dnes, 13.10., mali prváci svoj veľký deň. Pasovali sme ich za žiakov našej školy. Aby sa to mohlo stať, museli splniť rôzne úlohy a zložiť prvácky sľub pred pani riaditeľkou, svojou pani učiteľkou a rodičmi. Držíme im palce do ďalších školských dní!

          • Zelenoškoláci čistia svoje okolie

          • Tretiaci sa rozhodli pomôcť prírode. Na brehu Hrona zbierali všetko čo tam nepatrí, čo "postrácali" neporiadnici i rieka doplavila. Aj deti dokážu byť vzorom pre dospelákov!

          • Tretiaci - remeselná dielňa

          • Naši tretiaci v tomto školskom roku pravidelne raz za mesiac absolvujú remeselnú dielňu v Banskej Bystrici. V rámci tejto spolupráci si vyskúšajú rôzne techniky ľudových remesiel. Sme radi, že aj napriek pandemickej situácii si môžu naši žiaci užiť aktivity, na ktoré sme boli zvyknutí v čase "bežného" fungovania.

        • Krúžok - Malý vedec
          • Krúžok - Malý vedec

          • Od októbra opäť začali pracovať krúžky na škole. Jedným z nich je Malý vedec. Na prvom stretnutí sme učili "vajce plávať". Začali sme rozhovorom o prázdninách, plávaní, kúpaní v bazénoch, jazerách, mori...  Objasnili sme si pojem  hustota a pokusom zistili, čo musíme urobiť, aby sme vajce naučili plávať. Čím viac soli sme do pohára s vodou pridávali, tým viac vajíčko plávalo. V ďalšej časti hodiny sme porovnali hustotu troch kvapalín. Všetci sme si mysleli, že najhustejší je olej, ale presvedčili sme sa, že to pravda nie je. Súťaž o najhustejšiu kvapalinu ( voda, olej, sirup) vyhral sirup a náš favorit olej skončil na poslednom mieste.Ak chcete, vyskúšajte si náš pokus aj doma.  A pozrite si fotografie našich bádateľov.

             

          • Rozhodnutie RUVZ - týka sa materskej školy

          • Rozhodnutím RUVZ z dôvodu pozitívneho výsledku testu pedagogického zamestnanca v materskej škole trieda "veľkých" detí ostáva od 5.10. v karanténe. Karanténa trvá 10 dní. O prípadných zmenách v rozhodnutí vás budeme informovať.

            Trieda "malých" detí pokračuje ďalej v bežnom režime bez obmedzení.

            Rodičia majú nárok na pandemickú OČR.

            Rozhodnutie prikladám tu:rozhodnutie_hygiena.pdf