• Voľné pracovné miesto
          • Voľné pracovné miesto

          • Informácia o voľnom pracovnom mieste: Upratovačka v Základnej škole

            Názov a adresa zamestnávateľa:Základná škola  s materskou školou Vlkanová 

            Kontakt: drahomira.kotocova@iedu.sk 

            Kvalifikačné predpoklady a predpoklady výkonu práce:

            - najmenej ukončená základná škola, alebo nižšie stredné odborné vzdelanie alebo vyššie

            - bezúhonnosť

            - čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

            - zdravotná spôsobilosť

            - ovládanie štátneho jazyka

            Zoznam požadovaných dokladov: 

            Žiadosť o prijatie do zamestnania

            Profesijný životopis

            Kópie dokladov o nadobudnutom vzdelaní

            Súhlas so spracovaním osobných údajov

            Platové podmienky:Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 296/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Iné doplňujúce údaje:Pracovný úväzok: 100 % Nástup do zamestnania: august  2024

            Pracovná doba je od 6:30 – 10:30 a 12:30 – 16:30 (možná dohoda). Upratovanie priestorov školy a telocvične, školskej záhrady. Vyžaduje sa bezúhonnosť, samostatnosť, zodpovednosť, flexibilita, vysoké pracovné nasadenie, príjemné vystupovanie.

            Požadované doklady je potrebné zaslať mailom na adresu: drahomira.kotocova@iedu.sk do 30.06.2024.

            Na základe predložených žiadostí vedenie školy pozve vybraných uchádzačov na osobný pohovor.

          • 2% z Vašej dane

          • Do konca apríla môžte poukázať 2% z Vašich daní nášmu OBČIANSKEMU ZDRUŽENIU. V prípade, že ste tak už urobili, VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME! Ak nie, budeme radi, keď sa rozhodnete pre našu podporu. Všetky poukázané finančné prostriedky využijeme na zvyšovanie úrovne vybavenia tried učebnými pomôckami, didaktickou technikou, či organizovaním vzdelávacích aktivít pre žiakov. Potrebné tlačivá deti priniesli pred časom domov, alebo využite odkaz na našej školskej stránke. 

        • Zápis do našej Materskej školy
          • Zápis do našej Materskej školy

          • V dňoch 13. a 15.5.2024 v čase od 12:00 do 15:45 prebehne zápis do materskej školy pre školský rok 2024/2025.  Pred samotným zápisom vyplňte elektronickú prihlášku a tú podpísanú oboma zákonnými zástupcami, potvrdenú lekárom prineste na zápis osobne. Elektronickú prihlášku vyplníte tu V prípade, že nemáte možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, môžete si tlačivo žiadosti prevziať na Obecnom úrade v čase úradných hodín. Ak sa nemôžete zápisu zúčastniť v uvedených dňoch, dohodnite si iný termín. Kontakty sú uvedené na stránke školy alebo plagáte.

        • DEŇ NARCISOV
          • DEŇ NARCISOV

          • "NA KOHO DNES MYSLÍŠ" - tak znie motto tohtoročného DŇA NARCISOV. Liga proti rakovine organizuje už 28.ročník pomoci onkologickým pacientom. Prispieť na podporu môžte aj Vy. Naša škola každoročne organizuje zbierku formou označenej pokladničky, s ktorou chodia vybraní žiaci po obci. A zajtra  ráno bude dobrovoľník v tričku s logom a pokladničkou stáť pri vstupe do školy, prípadne môžte dať dobrovoľnú sumu svojmu dieťaťu a ono vloží peniažky do pokladničky a dostane narcis na pripnutie. ĎAKUJEME

          • Výchovný koncert

          • Po Veľkonočných prázdninách sme vyučovanie rozbiehali v rytme bubnov. Navštívil nás pán Lukáš Eľko, ktorý si pripravil pre deti veľmi zaujímavú aktivitu. Predstavil žiakom rôzne perkusie, povedal niečo  o rytmike. A samotné perkusie si žiaci mohli aj vyskúšať. Naučili sa základné údery a spolu s Lukášom vytvorili spoločnú hru so spevom. Bola to vydarená zábano-vzdelávacia aktivitai. 

          • Jarné upratovanie

          • Milí rodičia, ako každú jar, aj túto pripravujeme v spolupráci s obcou JARNÉ UPRATOVANIE.  Budeme radi, ak sa k nám pripojíte 20. apríla 2024 a pomôžete nám s jarnou "údržbou" nášho areálu. Vyhrabať suché lístie, čo-to ostrihať, natrieť lavičky, porýľovať pieskoviská, doplniť vyvýšené záhony zeminou a rastlinami, poopravovať preliezačky a natrieť ich ošetrujúcim náterom, ..... o občersvenie sa postará Obecný úrad. ĎAKUJEME

        • Oznam
          • Oznam

          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

            v termíne od 28.3. do 2.4. 2024

            Začiatok vyučovania po prázdninách - streda 3. apríla 2024

          • ZÁPIS DO 1.ROČNÍKA

          • Pozývame záujemcov o štúdium v  našej Základnej škole na ZÁPIS do prvého ročníka pre školský rok 2024/2025. Prihlasovanie je spustené na stránke školy v časti ELEKTRONICKÁ PRIHLÁŠKA

            NA ŠTÚDIUM. Zápis prebieha prezenčne 4.apríla alebo 8.apríla v čase od 14:00 do 17:00h

            Po vypísaní elektronickej prihlášky ju vytlačenú a podpísanú oboma zákonnými zástupcami prineste v deň zápisu. V prípade, že nemáte možnosť vypísať prihlášku elektronicky, urobíte tak u nás počas zápisu. 

          • SVETOVÝ DEŇ VODY

          • 22.marec si každoročne pripomíname ako SVETOVÝ DEŇ VODY. U nás v škole sa tento deň niesol celý v znamení tejto vzácnej tekutiny. Od rána sa skloňovalo v rôznych tvaroch. Prváci a druháci začali deň aktivitami v triedach, zatiaľ čo tretiaci so štvrtákmi chystali pre nich prekvapenie. Pripravili si pre mladších spolužiakov aktivity, pri ktorých sa žiaci veľa naučili i zabavili. Vyskúšali si trik s nakreslenou rybičkou (lom svetla), čistili more od plastov, hádali pesničku o vode, maľovali vodné písmená, hrali pantomimu, zisťovali vlastnosti vody, ochutnávali zdravé limonády... Zapojil sa každý, odmenou pre nich bol diplom a sladké lízatko. Po dobre odvedenej práci si tretiaci a štvrtáci oddýchli pri rozprávke Snehová kráľovná a mladší sa ešte vybehali v školskej záhrade.

          • Ponožková výzva

          • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS môžete vyjadriť aj obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

          • Návšteva z materskej školy

          • Pár týždňov  ešte budú škôlkarmi. Za pár týždňov sa z nich stanú školáci. Že to zvládnu a sú pripravení prísť medzi kamarátov v škole, nám dnes ukázali naši predškoláci. Zvládli pripravené úlohy, smelo sa pripojili k školákom a dokázali, že v septembri môžu začať svoj život veľkého PRVÁKA.

          • Veľkonočná dielňa a Deň otvorených dverí

          • Pozývame Vás na  remeselnú dielničku a zároveň Deň otvorených dverí pre našich budúcich prváčikov a ich rodičov. Prezriete si priestory školy, stretnete sa s pani učiteľkami, dostanete odpoveď na otázky a Vaše deti si zatiaľ môžu vyskúšať zručnosti pri veľkonočnom tvorení.

          • Olympijská rozcvička

          • Schopnosť detí učiť sa neovplyvňuje iba to, čo sa deje v triede počas vyučovania. Každá práca je časom únavná a učenie nie je výnimkou. Olympijská rozcvička pomôže povzbudiť, rozhýbať, motivovať a koncentrovať na získavanie nových vedomostí. Stačia iba tri-štyri minúty aktívnej pohybovej činnosti pred vyučovaním alebo na konci prestávky a spomínané účinky sa dostavia. Odmenou bude iste aj dobrá nálada. Aj my to vyskúšame v našich triedach. Každý deň začíname rozcvičkou, ktorú si pre nás pripravili známi slovenskí športovci ako Matej Tóth, Anastasia Kuzmina, Andreas Žampa a iní...

        • 2% z vašej zaplatenej dane
          • 2% z vašej zaplatenej dane

          • Vážení rodičia, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces Vašich detí darovaním 2% zo zaplatenej dane.  V prípade, že sa rozhodnete poukázať 2% nášmu Občianskemu združeniu Radosť v škole, kliknite na odkaz nižšie ( po kliknutí Čítať viac), ktorý Vás prevedie celým postupom. V časti Ako postupovať - po rozkliknutí sa Vám zobrazia tlačivá a nájdete tam aj identifikačné údaje nášho Občianskeho združenia.

             ​​​​​Ďakujeme všetkým Vám, ktorí ste nám v minulých rokoch 2% zo zaplatenej dane z príjmov poukázali a pomohli skvalitniť prostredie a výchovno-vzdelávaciu a záujmovú činnosť detí.

            Právnické a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie – môžu poukázať 2% v časti DP Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov PO.

            Zamestnanci, ktorí požiadali zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane z príjmu potrebujú na poukázanie 2% dane dve tlačivá Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane.

            Tlačivo Vyhlásenie je zverejnené v prílohe alebo na požiadanie u triedneho učiteľa.

            Potvrdenie o zaplatení dane vydá zamestnávateľ.

            Vami vyplnené Vyhlásenie a Potvrdenie o zaplatení dane môžete odovzdať na Daňovom úrade podľa vášho bydliska, alebo prostredníctvom triednych učiteľov  (v zalepenej obálke) do 26.4.2024. Pracovníčka školy zabezpečí odovzdanie na DÚ.

            ĎAKUJEME!

             

             

        • Hasiči - krúžková činnosť
          • Hasiči - krúžková činnosť

          • Od apríla pripravujeme v spolupráci s DHZ Vlkanová nový záujmový krúžok. Cieľom krúžku je oboznámiť deti hravou formou s hasičskou tematikou a protipožiarnou ochranou, priblížiť im prácu hasičských jednotiek, pripraviť ich na hasičskú súťaž detských družstiev. Deti strávia čas pohybom, hrou a zábavou. Bližšie informácie a zápisný lístok na krúžok Vám poskytneme prostredníctvom detí v najbližších dňoch. 

          • Výchovný koncert - ľudové nástroje

          • Dnes nás v škole navštívíl folkorista  Anton Budinský z Očovej. Predstavil žiakom tradičné i netradičné  hudobné nástroje a ľudové piesne, ktoré zbiera už mnoho rokov. Postaral sa aj o tanečnú zábavu. Naši žiaci si zatancovali valčík a polku. Výchovný koncert priniesol žiakom aj učiteľom zaujímavé informácie, spontánnu zábavu a umelecký zážitok.

          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • Napriek počasiu a podmienkam sa nám predsa podarilo absolvovať lyžiarsky výcvik. V dňoch 12. -16.2. sa školáci i škôlkari zdokonaľovali vo svojich lyžiarskych zručnostiach. Aj keď snehu veľa nebolo a okolo zjazdovky to vyzeralo skôr jarne, nebránilo to zábave, zdravému pohybu a najmä lyžovaniu pod vedením výborných trénerov.

          • KARNEVAL

          • Karneval sa vydaril! V  telocvični sa dnes zišli masky, aké ste ešte nevideli. Princezné, víly, Hermiony, vojaci, policajti, športovci, zvieratká a všeličo iné.... Tancovali sme, súťažili, až sa škola otriasala. Užili sme si dopoludnie plné zábavy.